tirsdag den 7. januar 2014

Frozen cheesecake

Ja, nu er opskrifter jo ikke ligefrem det jeg deler mest af herinde. Mest af alt fordi, jeg ikke er verdens bedste kok, så den slags blogging overlader jeg til dem der ved noget om det. Men, nu har den kære Thea efterhånden et par gange spurgt efter opskriften på den cheesecake vi fik nytårsaften, og fordi jeg selv var vild med den, tænker jeg, at den godt kan tåle at blive delt her (:
Det er ikke lige de bedste billeder man tager efter lidt for mange glas vin :b
Ingredienser
  • 5 dl creme fraiche
  • 12 digestive kiks
  • skal og saft fra 1 citron
  • 2 dl sukker
  • 1 tsk vaniliesukker
  • 3 æg
  • 0,25 l piskefløde
  • Og en masse bær
Fremgang
  • Hæld creme fraichen i et kaffefilter i en si eller tragt over en skål. Her skal den stå og dryppe af i ca. 8 timer. 
  • Knus kiksene i en morter. Ejer man ikke sådan en kan det også fint gøres i en frysepose med håndkraft.
  • Drys det meste af smulerne i en springform. 
  • Skrab den tykke creme fraiche af kaffefilteret ned i en skål. 
  • Bland med reven citronskal og citronsaft.
  • Tilsæt sukker og vaniliesukker. 
  • Del æggene. Blommerne skal direkte i creme fraichen og hviderne skal i en skål for sig selv. 
  • Fløden piskes stiv og blandes i creme fraichen.
  • Æggehviderne piskes til meget hårdt skum, og blandes til sidst i creme fraichblandingen. 
  • Hæld blandingen i formen og drys resten af smulerne over. 
  • Formes dækkes med plastfilm og stilles i fryseren, hvor den skal stå i minimum 6-8 timer. 
Kagen skal tages ud af fryseren en halv times tid før servering. Formen fjernes og kagen sættes på et fad, og så pynter du ellers som det passer dig med bær.
Det er lidt uden for sæson med bær, så jeg brugte vindruer i stedet, hvilket sådan set også var fint (:

Det tager ikke mere end højst 20 minutter at blande selve kagen, og det er super nemt, hvis bare man kan finde ud af at dele et æg. Det vigtigste er bare, at man sætter creme fraichen til at dryppe af i god tid. Jeg satte den i køleskabet natten over, og blandede så ellers kagen i løbet af formiddagen så den var klar til servering om aftenen.

Fordelen ved den her kage i forhold til andre cheesecakes er, at den bliver meget frisk, med alt det citron der er i den. Kombineret med, at den er frossen bliver den ikke lige hurtigt vammel, som almindelige cheesecakes. Derfor kunne jeg godt forestille mig at servere den til en sommerfest, hvor man også kan få nogle ordentlige bær til (:

Og P.S - den smager mindst lige så godt et par dage senere, hvis bare den kommer i fryseren igen ;)

9 kommentarer:

  1. Uhm, alle former for cheesecake, er bare et hit!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Uden tvivl, men syntes faktisk næsten den her var mere lækker end normale, netop fordi den var så frisk.
      I hvert fald et nyt hit i min verden! (:

      Slet
  2. Den var SÅ lækker :D Jeg synes du er en sej kok/konditor - type!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er tilbøjelig til at være enig ;)
      Tak skal du have! Jeg hyggede mig faktisk også med at lave mad til jer, selvom det blev lidt ensomt i køkkenet af og til :b

      Slet
  3. Og hvis man ikke kan finde ud af at dele et æg, kan man købe pasteuriserede blommer og hvider hver for sig! Så ingen undskyldninger for ikke at lave den :) Er netop også lige kommet hjem til et skab med en halv pakke efterladte kiks, som jeg ikke ved hvad jeg skal bruge til... *gruble gruble, skumle planer*

    SvarSlet
    Svar
    1. Sandt, men som den bonderøv jeg nu engang er, går jeg bare ikke rigtigt ind for sådan noget færdigtlavet pjat, og det er jo ikke fordi det er vanvittigt svært at dele et æg :b

      *16 timer senere* CHEESECAKE!!!!! xD

      Slet
  4. Åh haps, hvor ser det skønt ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var det virkeligt også. Jeg ved godt, at man ikke skal rose sin egen madlavning for meget, men jeg havde seriøst svært ved at stoppe med at spise :b

      Slet
  5. Ih, hvor dejligt. Havde sådan savnet opskriften i et par år og har ellers søgt på om jeg kunne finde den igen før - men nu er den jo lige her på din blog :-) Mange tak for deling.
    VH Helle

    SvarSlet