torsdag den 31. juli 2014

Lidt om Prag

Nu er det efterhånden ved at være en uge siden vi kom hjem fra Prag, så jeg tænker, at det er på tide, jeg får fortalt lidt om turen.

Vi var afsted sammen med min kærestes familie i anledning af hans mors 50-års fødselsdag tidligere på året. De gav rejsen, så det var også dem der havde arrangeret hvor vi skulle bo, og generelt stod de for det meste af turen, mens vi mere eller mindre bare fulgte med.
Vi boede på Hotel Trinidad, som lå super centralt i forhold til metrostation og sporvogn, så det var dejligt nemt. Derudover havde vi godt og vel en kilometer ned til Karlsbroen, og alt var i gå afstand.
Et helt nyt mindesmærke fra Storbritannien til minde om de tjekker der døde under 2. Verdenskrig (så vidt jeg husker). Lige foran hotellet!
Smuk udsigt over Moldau floden, som løb lige i nærheden af hotellet
Jeg skal ærligt indrømme, at det eneste jeg vidste om Prag før vi tog af sted, var at de har Det Gule Marked, og at der er utroligt mange danskere der besøger byen. Og begge dele holdt da også stik. Det var helt fjollet, så mange der var omkring os hele tiden, som snakkede dansk! Vi besøgte selvfølgelig også Det Gule Marked, som jeg må indrømme var lidt af en skuffelse. Jeg havde forventet stemning lidt alá hvad man finder i bazaren i Istanbul, men her var bare lurvede boder og usle varer. Jeg kan sagtens forestille mig hvilket mekka det må være for de mange folkeskoleelever der hvert år besøger det, men jeg følte mig ikke umiddelbart i målgruppen længere.
Den smukke Sankt Vitus-katedral på troppen af borgen, som mere eller mindre kan ses fra hele byen.
Vi boede lige neden for det højdedrag som Prags borg ligger på, så der skulle vi naturligvis op. Det var utroligt smukt, og meget imponerende. Faktisk så meget, at jeg fik det helt dårligt, men det kan selvfølgelig også have haft noget at gøre med, at jeg var syg i forvejen, og stort set ikke havde fået noget at spise eller drikke endnu haha. Vi var lige et kort smut inde i katedralen, som man kan komme gratis ind i, men vi gik hurtigt igen. Delvist på grund af mig, men også fordi vi hurtigt blev enige om, at den altså var mest imponerende udefra.

Det astronomiske ur. En sjov lille turistattraktion som underholder en gang i timen.
Derudover brugte vi det meste af tiden på bare at gå rundt og nyde den utroligt smukke by. Overalt hvor man kiggede hen, var der imponerende bygningsværker af en helt anden verden, så det fik vi meget tid til at gå med. Det var alligevel for varmt til at lave andet det meste af turen. Jeg morede mig gevaldigt over byens tilsyneladende Dalek-inspirerede metrostationer, forelskede mig i den sødeste lille boghandel og så blev vi fanget i et kæmpe skybrud fuld af torden, der varede hele natten.
Helt sikkert Dalek!
Hold nu op, hvor kunne jeg godt have brugt mange penge herinde. Sucks to be broke..
Lige før himlen åbnede sig, og det begyndte at styrte ned. Heldigvis kunne vi vente i tørvejr til stormen drev over.
Vi spiste mere eller mindre vellykket mad, drak utroligt billige tjekkiske øl og stærke drinks og havde generelt en dejlig tur, hvis man ser bort fra sygdommen. Og hvad mere kan man så ønske sig, af sådan en hyggelig femdagestur til det tjekkiske? Jeg siger i hvert fald mange gange tak for turen.

4 kommentarer:

 1. Ej. Vil så gerne besøge Prag, og dit indlæg hjælper ikke ligefrem på min rejsetrang ;-) Ser så skønt ud.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Byen er helt sikkert et besøg værd, men jeg vil anbefale er I et ret kritiske med hvor I spiser. Vi var desværre rigtigt uheldige mange gange og fik utroligt dårlig mad. Men derudover er det en skøn by (:

   Slet
 2. Sikke nogle pæne billeder! :)
  Og lyder som en hyggelig lille tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg drømmer stadig om den der basse fra Olympus, men indtil da må jeg jo arbejde med hvad jeg har aka. min mobil haha xD
   Det var det helt sikkert. Og det er bare altid rart at slippe lidt væk fra det hele (:

   Slet